Friele – Cafe Noir Dark Fusion


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

11.05.14

Det har blitt en god stund siden sist jeg testet nye kaffebønner, men det har sin naturlige årsak. Tilgang til nye interessante kaffebønner har avtatt og når min hverdagskaffe Zoégas skånerost fortsatt er godt likt i familien blir det til at vi bruker den mye.

Når det er sagt, hender det at jeg fortsatt kommer over uprøvde kaffebønner slik som dette: Friele Cafe Noir Dark Fusion. Friele har en annen versjon av Cafe Noir kaffebønner i billigsegmentet som jeg helt klart ville foretrukket før Barista-serien som var tragisk dårlig og overpriset. (i forhold til min smakspreferanse)

Posen kommer i 225-grams forpakning.

Smaksbeskrivelsen nevner en mørkbrent og fyldig kaffe med et hint av sjokolade og tropisk frukt. Videre skal kaffen være smaksrik og ha noe sødme. Ettersmaken skal være lang. Som en ny funksjon leveres kaffen med en lukketape som kan brukes for å holde posen tettere.

Holdbarhetsdatoen er satt til 07.12.14 men pakkedatoen mangler.

Kaffen er videre UTZ-sertifisert.

Kaffebønnene er medium lyse på farge, og har en jevn brent farge.

Cremaen er noe lys og er flat/lav.

3

Resultater

Smak på Crema:

Mild bløt med svak antydning av sjokolade. Lite syre med noe bitterhet. Helt ok

Kaffesmak:

Medium fyldig, bløt og mild er det første som slår meg. Lite syre men noe bitterhet. En svak antydning til sjokolade er der, men ikke særlig påfallende. Når det gjelder hintet av tropisk frukt er det tilstede, men jeg kan ikke si direkte hvilke frukter som det refereres til.

Ettersmaken er behagelig og lang med en balansert brent røyksmak.

Konklusjon:

Dette er for meg en god kaffe som helt klart overgår Barista-serien hvis du liker kaffe uten påfallende syre og fruktsmak. I forhold til den tidligere testet Cafe Noir, er den bløtere med mindre kanter og oppleves mer harmonisk.