Julekaffe 2013 – Crema


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

23.12.13

Var en tur innom Lyset design på Herkules i Skien for å se om de hadde fått noen nyheter innen kaffebønner. Som leverandør av Crema kaffe ifra Sandefjord med veldig fersk brennedato, måtte jeg prøve ut deres Julekaffe.

For de de som vil sjekke ut mer om Crema kaffe, kan de gå inn på www.crema.no. Kaffen er dyr, så jeg håper at den lever opp til forventningene. (80-90 kr for 200 gram.)

Det er lite informasjon å hente på posen, men minstekravet bør være brennedato. (det gjelder ikke bare kaffe ifra Crema)

Kaffebønnene er veldig matte og ser ut til å være lyst brent.

Cremaen ser tykk ut men er noe lys på farge.

  • Totalinntrykk
3

Resultater

Crema-smak:
Mild, rund nærmest smakløs. Ellers oppleves den som tynn.

Kaffesmak:
Mild, bløt og behagelig. Svakt syrlig, Kaffen virker balansert men noe anonym. Denne kaffen er god og mild, men som Julekaffe blir den for anonym. Julens krydder og andre smaker relatert til Julen er helt fraværende. Ettersmaken er behagelig og god, med antydning til mocca og sjokolade.

Konklusjon:
En god mild kaffe, men ikke utpreget Julekaffe i min definisjon. Prisen virker høy, men dagsferske brennedatoer veier en del opp. Kommer senere til å prøve flere andre sorter ifra samme leverandør da de har flere andre sorter som er interessant å prøve ut.