Royal Malabar – Kaffebrenneriet


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

15.12.13

Kaffebrenneriet har også Indiske Malabar kaffebønner. Siden Malabar-bønnene er blant mine favoritter måtte jeg prøve Royal Malabar kaffebønner. I forhold til Monsoon Malabar skal disse kaffebønnene ha en mer rustikk, robust smak. I smaksbeskrivelsen står det at kaffen skal bære preg av krydder, tobakk og tjære. Videre skal kaffen være kraftig og intens.

Fargen på kaffebønnene varierer mye, men ser ut til å være tørre og matte.

Cremaen er som oftest på Malabar-kaffe høy, men fargen kunne vært mørkere.

  • Totalinntrykk
4

Resultater

Crema-smak:
Forsiktig og mild. Skummete.

Kaffe smak:
Svakt nesten fraværende syrlig. Stor munnfull, bløt og rund. Mørk rustikk-smak som er behagelig krydret. Innslaget av søt tobakk og tjære er balansert bra inn. Kaffen er kraftig men samtidig forsiktig. Fløyelsmyk i ganen er en oppbrukt frase, men det stemmer i denne sammenhengen. Ettersmaken er balansert og lang, hvor det er den søte tobakken som henger lengst igjen på en bra måte. Denne kaffen er også nydelig lunken. Kaffen oppleves bløtere og «tykkere» avkjølt.

Konklusjon:
Dette er en nydelig kraftig kaffe som er bra balansert i forhold til krydder og smak. Kaffen har lite syre som tiltaler meg og den lille bitterheten som er, må nesten være der. Denne kaffen havner høyt opp på lista!