Husets Espresso – Kaffebrenneriet


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

01.12.13

Var nylig innom Oslo, så da var det naturlig å stikke innom kaffebrenneriet. Utvalget de har er stort, men for å få ferskest mulig kaffe valgte jeg kaffebønner som det går mye av.

De første kaffebønnene som skal testes er Husets Espresso som er basert på en blanding av kaffebønner ifra Brasil, India, El Salvador og Etiopia. Kaffen skal ha antydning til mørk sjokolade, nøtter og søt frukt. Dette lover bra med unntak av søt frukt. Kan hende at de har klart å balansere dette bra slik at jeg blir fornøyd 🙂

Kaffebønnene ser medium brent ut

Cremaen er noe lav, men virker ganske tykk. Videre kunne fargen vært noe mørkere.

  • Totalinntrykk
5

Resultater

Crema-smak:
Mild, krydret med hint av mørk, litt bitter sjokolade. Videre er cremaen tykk og god.

Kaffesmak:
Nå snakker vi! Fylde, stor munnfull og smaksrik er de første ordene jeg kommer på. Kaffen har et preg av mørk sjokolade som er lett gjenkjennelig. Videre har kaffen en svak antydning til nøtter. Kaffen har lite syre, noe som passer meg bra. Den fryktede «søt frukt»-preget er perfekt balansert inn med resten og gir kaffen en utvidet helhet som de fleste andre leverandører får problemer med å matche. Ettersmaken er bløt, lang og god hvor alt er perfekt integrert. Denne kaffen kan jeg drikke mange av uten å føle at det blir for mye.

Litt tilfeldig når jeg skriver dette, så har vi karamellpudding med karamellsaus til dessert. Snakk om synergi-effekt!

Konklusjon:
Selv om dette ikke er en autentisk espresso ifra Italia men «kun» Husets Espresso, må jeg si at dette er noen av de beste kaffebønnene som jeg har testet så langt.

Det blir spennende å prøve flere typer ifra samme leverandør!