Baba Budan – Coffee of the World


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

26.09.13

Coffee of the World har kommet ut med flere typer kaffebønner som selvsagt må prøves. Disse ble kjøpt på Meny sammen med malabar-bønnene.

Disse kaffebønnene kommer ifra Chikkamagaluru i India og heter Baba Budan. Kaffen skal gi en balansert smak med lite syre og skal samtidig ha en antydning til nøttesmak og mørk sjokolade. Hvis alt dette stemmer er de fleste kriteriene mine til god kaffe oppnådd.

Holdbarhetsdatoen er satt til 25 mai 2014.

I beskrivelsen på posen kommer det frem at kaffebønnene er mørkbrent med en brennegrad på 6 av 7. Videre står det litt om historien til kaffen og litt om område, smak og hva som menes med slowroast.

Kaffebønnene har en jevn gyllen farge uten og se oljete ut.

Cremaen har en «standard» tykkelse, men har noen bobler og en noe blek på farge.

  • Totalinntrykk
3

Sammendrag

Crema-smak:
Litt skarp med sort pepper som innslag. Helt grei uten den helt store smaksopplevelsen.

Kaffesmak:
Kaffen er noe bitter. Ellers oppleves kaffen litt stram men samtidig rund, bløt og myk. Kaffe er ellers fyldig og har en god og kraftig kropp. Antydningen til mørk og noe bitter sjokolade er lett gjenkjennelig men smaken av nøtter merker jeg lite til. Ettersmaken er noe kort, med antydning til sort pepper slik som cremaen har. Alt i alt en ganske god kaffe. Sannsynlig blant de aller beste i denne serien med kaffebønner.