Illy – Espresso


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

13.01.13

Har testet denne kaffen tidligere, men i konverteringen av kaffesidene mine forsvant anmeldelsen av denne kaffen. Dette gjør egentlig ikke så mye for jeg har savnet disse kaffebønnene. Får nå muligheten til å teste disse på nytt.

Kaffen heter Illy espresso, og er basert på 100% Arabica kaffebønner. Kaffen kommer ifra Italia og er miljøsertifisert. Prisen på disse kaffebønnene ligger på 280-310 kr kg. M.a.o. er ikke dette noen rimelig kaffe for daglig bruk. Kaffebønnene kommer i en tillitsvekkende blikkbeholder som er hermetisk lukket og som sikkert kan brukes som oppbevaring for andre kaffebønner i ettertid.

Boksen kunne hatt bedre lesbarhet og større skrift, men det er lite nyttig informasjon å hente på beholderen.

Holdbarheten er satt til 11.2013 men pakkedatoen mangler.

Kaffebønnene er medium brente og ser tørre og matte ut (positivt).

Cremaen er lav, men har en fin farge og er uten store bobler.

  • Totalinntrykk
4

Resultater

Crema-smak:
Ren, litt stram, lite/ingen antydning til syre. En god crema med kraftig smak.

Kaffesmak:
Ren, bløt, fyldig. Svakt syrlig men velbalansert. Har noe bitterhet men synergieffekten av alle opplevde smaksnyanser gjør dette til en meget god og behagelig kaffe hvor definisjonen på en espresso nærmer seg slik jeg mener den bør være. Ellers er ettersmaken lang og behagelig uten for mye brent smak. Denne kaffen ble også godt mottatt av min bedre halvdel hvor hun påpekte at disse kaffebønnene ga en mer typisk Italiensk smak en de fleste andre kaffebønnene som jeg har testet. Så langt er det kun S&H sin Italienskbrente espressoblanding som overgår denne når det gjelder definisjon på espressokaffe(mer kraftig og mer sting).

Konklusjonen er at denne kaffen bør de fleste som liker espresso prøve.