Gevalia – Syd-Italiensk Espresso


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

29.12.12

Da har jeg fått byttet inn Gevalia-kaffen som var gått ut på datoen. Det er visst helt vanlig at Elkjøp har kaffebønner som går ut på dato, disse skal selges ut for halv pris sa ekspeditøren. Ja da har du litt å sjekke sa jeg, siden jeg fant raskt ut at det det var 6-7 flere poser som hadde utgått dato. M.a.o. er fersk kaffe ikke prioritert av Elkjøp(kan ikke forlange alt av en brun/hvitvare-leverandør heller… egentlig kan man vel ikke forlange noe….).

Nok om det, jeg fant Gevalia Syd-Italiensk espresso-kaffebønner med mer riktig holdbarhetsdato.

Prisen på disse kaffebønnene er 178,- kr pr kg.

På posen står det at Giovannis espresso skal være kraftig, rund og ha en lang ettersmak. Ellers står det at den skal ha en intensiv aroma. I tillegg skal den ha en vakker crema. Videre anbefaler de denne kaffen som en basis for andre kaffedrikker(med melk, melkeskum).

                             

Holdbarhetsdatoen er satt til mai 2013. Ikke allverden med tanke på at pakkedatoen ikke er satt.

                             

Litt bla bla om Giovanni bak på posen, men oppsummerer slik at Giovannis filosofi er «rett kaffe til rett anledning». Videre anbefaler Gevalia at kaffen bør drikkes opp før 20 dager etter åpnet pose.

                              

Smaksskalaen på posen sier følgende:

  • brennegrad 5/5

  • fyldighet 5/5

  • syrlighet 3/5

                              

Cremaen har en svak marmorering og har en gyllen farge. Cremaen har noen store bobler, men virker kompakt.

                              

4

Sammendrag

Crema-smak:
Både i lukt og smak er det mørk mocca som er fremtredende. Nydelig og fyldig smak, men det kunne vært mer crema.

Kaffesmak:
Kraftig, rund, fyldig, med mørk mocca og antydning til bitter sjokolade. Bløt er også et ord som dukker opp. Kaffen har en perfekt balanse, den påståtte syrligheten (3/5 på skalaen) er forsvinnende lav og integreres perfekt inn i resten av smaksbildet. Må jeg gjette tror jeg at kaffen består av 80% Arabia og 20% Robusta kaffebønner. I forhold til Gevalias italiensk espresso som er testet tidligere, har denne kaffen mer av alt!

Ettersmaken er lang mild og god. Denne kaffen gjør at jeg får lyst på mer. I forhold til pris er denne kaffen en høydare!