Gevalia – Italiensk Espresso


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

25.11.12

Var på ny harrytur i helgen og fikk fylt opp med Zoégas kaffebønner(Skånerost, Mollbergs blanding, Intenzo og Sidamo). I tillegg kjøpte jeg noen andre kaffebønner som jeg ikke har prøvd før.

Blant disse, var Gevalia Italiensk espresso.

Ca pris : 140 kr kg.

Som det står på posen kommer kaffen ifra Italia, nærmere bestemt den nordlige delen av Piemonte. Kaffen består kun av økologisk dyrkede Arabica-bønner som kommer ifra Andesfjellene i Syd-Amerika.

Kaffen skal derfor være en velbalansert, litt fruktig kaffe med lang ettersmak. Den skal ellers være mild og elegant.

Slik jeg tolker beskrivelsen av kaffen via kakogrammet(av mangel på bedre ord 🙂 ), skal kaffen være mørkbrent og samtidig være fyldig. I tillegg skal kaffen være svakt syrlig.

Ellers anbefaler Gevalia å drikke opp åpnet kaffepose innen 20 dager…..  for meg blir ikke dette noe problem. Holdbarhetsdatoen er satt ca 1 år frem i tid fra pakkedato.

Ellers står det litt om hva det grønne Kravmerket står for. Hvis dette fungerer i praksis, blir det en vinn/vinn situasjon for alle 🙂

Disse kaffebønnene ser våte og oljete ut, bildet klarer ikke å gjengi hvor våte de ser ut, men ble ganske overrasket når jeg kikket oppe i posen. Måtte fysisk kjenne på bønnene for å forsikre meg om at de faktisk var tørre. Ser ut som at de er brent for hardt.

Cremaen ser helt grei ut, tykk og fyldig men noe lav. Ellers lite bobler.