Caffe Mako – Espresso


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

21.10.12

Var innom Asia-butikken i Porsgrunn for å handle scampi og chili, hvor jeg kom over denne posen med kaffebønner. Dette skal være en blanding av utvalgte kaffebønner som skal gi en unik crema og samtidig være søt og aromatisk. (Ref: espresso.com)

Denne kaffen skal også være Caffe Makos mest ledene produkt. Blir spennende å finne ut hvorfor 🙂

Prisen for 1 kg er 139,- kr.

Ellers er det veldig lite fornuftig informasjon på posen. Det eneste fornuftige er holdbarhetsdatoen som er satt til mars 2014. Italienerne er ramme med holdbarhetsdatoene. Litt info om hvilke kaffebønner som er brukt kunne vært interessant. Regner med at det er en blanding av arabica/robusta-bønner av ukjent opphav som er brukt.

Cremaen har noe marmorering, men er lav og tynn. Den unike cremaen som det reklameres for kan vi bare glemme.

  • Totalinntrykk
2

Resultater

Crema-smak:
Oppleves litt stramt med en litt emmen innestengt smak/lukt. Kona syntes at det luktet parfyme av cremaen. Har opplevd bedre crema.

Kaffesmak:
Den mangler fylde og har en kort ettersmak. Kaffen har en balansert syre som ikke skiller seg ut. Litt mer sødme og kaffen hadde blitt mye bedre. Opplever den som enkel og flat uten de helt store nyansene. Sitter igjen med en brent ettersmak uten aha-opplevelse.

Sammenlignet med Oro-bønnene vil jeg si at Oro har en mer definert elegant smak. For meg er disse kaffebønnene litt halvhjertet, da det mangler litt på alt.