Solberg & Hansen – Monsooned Malabar


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

17.11.11

Etter en del testing av ymse kaffebønner måtte jeg finne tilbake til den gode kaffe følelsen som forklarer hvorfor jeg liker kaffe. Kjøpte derfor noen ferskbrente Monsooned Malabar ifra Solberg & Hansen kaffebrenneri. Disse er brent 14.11.11 m.a.o. litt for ferske. Disse er kjøpt hos Kaffe & Te spesialisten i Porsgrunn. Prisen er over 200 kr kiloen.

Cremaen er fra en annen verden…… tykk, fyldig, smakfull, noe fruktig, balansert 🙂

Liker du crema, er det ingen andre typer som kan matche denne kaffetypen. (så langt)

  • Totalinntrykk
5

Resultater

Kaffesmak:
Hva skal jeg si……. kaffen har alt som jeg forlanger av god kaffe. Lite eller ingen syrlighet, stor munnfull smak, kraftig «mørk» smak, en del mocca, alt er riktig balansert. Ettersmaken er ikke bitter, stram eller harsk.

Ellers opplever jeg kaffen som fruktig, saftig og noe floral uten at noe skiller seg ut. Fra jeg tok bildene nå til jeg laget dette innlegget er jeg på min tredje kopp, dette er vel ny rekord.

Med andre ord:
Monsooned Malabar er og blir referansen for min del(bare så synd at prisen er noe høy). Guttungen på 15 hadde hentet en kopp espresso som mor i huset skulle bruke i en kakeoppskrift hvor han kom ned med resten og sa «hva skal jeg gjøre med resten?» «Kan du ikke drikke opp resten?» svarte jeg, hvor han drakk opp resten og utbrøt «Den var god!» Da tenkte jeg i mitt stille sinn, noen har forstått det!