Aalborg – Espresso Classic


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

05.12.11

Ny referanse?

Var på Julebord i Aalborg i helgen som var, da denne lille butikken dukket opp i sidesynet.

(bildene er tatt etter stengetid)

Her er det et bilde av det ene utstillingsvinduet.

De runde hjulene fungerer som svinghjul/utveksling til kvernene som hjelper til med å holde konstant hastighet under kverningen. Kvernene var bemerkelsesverdig stillegående. Kun en svak dyp malende rumling(kverna var av «må ha»-type).

Hmmm.. siden butikken var skvær full av folk ble jeg nysgjerrig. Åpnet døra og ble møtt av en kraftig aroma av nymalt kaffe, grønn te, sjokolade, eukalyptus og en del parfyme(ifra gjestene). Ikke alle kan kunsten med å begrense bruken av parfyme.

På innsiden var det 3 godt voksne kvinner som betjente alle kundene manuelt. Ingen kunder skulle «bare ha», alle skulle ha noe spesielt så dette tok tid…. En Te-blanding av friske urter kan fort ha 5-6 ingredienser hvor alle ingrediensene måtte veies og blander forsvarlig. Etter 15-20 minutter ble det min tur.

Valgte følgende kaffebønner:

Espresso Classic. Prisen ligger på 200,- dk pr kilo. Ifølge posen skal den være mørkbrent og meget kraftig(det lover godt). Det står også at den skal gi lekker crema. Ellers er det begrenset informasjon på posen.

Det som fanget blikket mitt på denne posen var skalaen som viser syrlighet, fylde, brenthet. Dette MÅ jo bli bra…….

  • Totalinntrykk
4

Resultater

Crema-aroma:
Her sviktet nesen fullstendig. Har prøvd å finne ut av aromaen på cremaen via 3 kopper kaffe. Klarer kun å forklare aromaen som lukten av varmt vann? Dagsformen må ha spilt en rolle her.

Crema-smak:
Medium fyldig, et lite hint av syrlighet. Cremaen var blek med noen antydninger til bobler som sprekker opp raskt.

Kaffesmak:
Det første som slo meg var: for en fylde og for en stor munnfull kaffen har. Kaffen har lite/ingen syrlighet og fruktighet. Kaffen er balansert i smaken og har en kraftig kropp. Kaffen bærer preg av litt mocca og kanskje litt sjokolade. Som det står på posen er kaffen meget kraftig og dette stemmer, så dette er for min del ikke en kaffe som jeg kommer til å drikke 8-9 kopper av om dagen, men helt klart den beste kaffen til å starte dagen med eller etter middagsmaten. Ettersmaken er fyldig, lang og balansert. Den brente smaken er mild og inngår naturlig.

Konklusjon:
Dette var en høydare…. ser for meg å halv blande den med Monsooned Malabar som et eksperiment.