Baresso coffee


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

23.12.11

Følger på med en ny kaffe ifra Ålborg, denne gangen ifra Baresso coffee. Kaffebønnene heter Sumatra Gayo og kommer fra Acehprovinsen (Nord-Sumatra). Smaksprofilen sier at aromaen er rik og intens med nesten ingen syrlighet 🙂

Kaffen skal også ha stor fylde og en lang ettersmak med sjokoladeaktige nyanser(det gjenstår å se).

Litt standard selvskryt på den ene siden av posen.

På motsatt side er det 10 kafferåd for god kaffe. Kafferådene er helt etter boka, men trekker frem at Baresso mener at presskanne gir den beste smaken. Holdbarheten er satt til minimum et år ifra pakkedato.

Cremaen er litt marmorert 🙂

  • Totalinntrykk
2

Resultater

Crema-aroma:
Svak hint av sjokolade, fyldig (volummessig) og tynn drikkemessig.

Crema-smak:
Hint av sjokolade, litt syrlig og bittersøt.

Kaffesmak:
Den har ikke stor fylde slik jeg opplever den. Kaffen har en syrlighet som er mer enn det jeg foretrekker, men samtidig har den en smak/ettersmak som skjuler syrligheten. Ble litt skuffet smaksmessig, da jeg hadde forventet mer intens aroma, og smak av sjokolade, mindre syrlighet. Opplever også at syrligheten blir mindre når kaffen blir kaldere.

24.12.11
Har drukket noen kopper av denne kaffen, og vil si at den er egentlig bra balansert med hensyn til syre og smak. Merkelig hvordan dagsformen spiller inn på hvordan en opplever kaffe. Mener fortsatt at aromaen ikke kan beskrives som intens.

Har prøvd disse kaffebønnene på moccamasteren, og for første gang endrett kaffen seg til det bedre når det gjelder syrligheten i kaffen. Pga. grovere kverningsgrad forsvant syrligheten slik at kaffen ble mye mindre syrlig.