Bontadi Miscela Famiglia


Bontadi er et av de eldste kaffehusene i Italia. De har et bra vare utvalg, men Cafe Vero hvor jeg har kjøpt denne kaffen, har ikke stort utvalg fra dem. Har valgt å utfordre meg selv litt i henhold til kaffe type da jeg har en  motforestilling til robusta kaffebønner.

Har i mange år ment at robusta er «fyllmasse» i kaffe sammenheng. Kan da få en mulighet til å «slakte» disse kaffebønnene som kun er basert på robusta kaffebønner.

 

Informasjonen på forpakningen er intetsigende. Brennedato og holdbarhet dato  er fraværende.

 

Med google har jeg funnet ut følgende opplysninger om kaffen:

Aroma er satt til 7-10

Syre 6-10

Kropp 9-10

Crema 10-10

Ettersmak/langvarighet: 7-10

 

Kaffebønnene har varierende størrelse og er medium til mørk brent. Kvern innstilt på 10  ga det beste resultatet.

 

 

Cremaen er det ingenting å si på, selv om jeg mangler litt marmorering.

 

Tykk og høy crema med en fin farge.

 

 

 

Crema smak:  kraftig , mokka.

Kaffe smak: kraftig , fyldig, bløt og rund. Svakt syrlig som faktisk kler denne kaffen. Lang og god ettersmak. Disse kaffebønnene overrasket meg med en fyldig rund og lang ettersmak. Etter dette må jeg revurdere mitt syn på robusta kaffebønner. Prismessig er de dyre til å være robusta, men helt klart verdt å prøve.

Gir den er sterk 3’er i karakter!

3