Cafe Vero Gusto Pieno silver medal


Cafe Vero satset og åpnet i Porsgrunn i 2015. Senere i 2016 åpnet de i Bø og Skien. Nå er det dessverre kun kaffebaren i Skien på Meny Saga som er igjen. Dette er litt synd, da jeg handlet en del i kaffebaren i Porsgrunn hvor betjeningen var i møtekommende og hyggelige.

Dette er ikke kaffe i billig segmentet,  med kaffe pris i fra 190 til 5-600 kr kiloen, konkurrerer de med ferskvare kaffe i løs vekt.

Har denne gangen valgt silver medal til test. Dette er en blanding av  50% arabika og 50% robusta kaffebønner. Bruken av Robusta kaffebønner er ikke noe jeg er veldig begeistret over, men  ser at det ofte er brukt i Italienske espressoblandinger. Robusta kan gi en mer rustik/kjerv smak samtidig som den  bidrar positivt til cremaen. (har jeg lest). Denne blandingen skal gi en kraftig kaffe med rund smak og en bra crema som skal holde seg bra i koppen.

 

Holdbarhet er satt til 2019, men brenne dato mangler.

 

  • Aroma er satt til 8/10  (info hentet på espressohouse)
  • Syre 5/10
  • Kropp 8/10
  • Crema 9/10
  • Smak 7/10

Endte opp med trinn 11 på kverna. Har underveis prøvd trinn 10 og 12 også. Kaffebønnene ser ut til å være mørkbrent uten for mye synlig olje.

 

Det bunnløse filteret gir bra indikasjon /informasjon om ekstraksjon og kaffen sin fordeling i filteret etter tamping.

 

Cafe Vero holder det de lover, fin  mørk crema som holder hele veien ned i koppen. (gir ringer i koppen etter  hvert svelg)

 

Crema smak: preg av sort pepper. noe mokka, litt bitterhet å spore , kraftig.  God!

Kaffe smak: Kraftig, fyldig  og rund. Smaks beskrivelsen stemmer bra med det som er oppgitt fra espressohouse. Ettersmaken er lang og god. En mild bitterhet er å spore. Denne kaffen er for meg mer autentisk i forhold til Italiensk espresso.  Det «gamle» robuste preget som kaffen har tiltaler meg. Dette er ikke pr definisjon en kosekaffe, men et ærlig forsøk på å lage en kaffe som slik jeg ser det gjenspeiler hva en kan forvente å få i Italia.

For noen kan denne bli litt kraftig og «rå» på smak, men for meg er dette overraskende bra også med hensyn til at bestanddelen av Robusta er så høy.

4