Caffè Molinari – Espresso Oro


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

Var på ny harrytur til Sverige for å fylle opp med diverse varer. Ville prøve noen flere kaffetyper i tillegg til de vanlige Zoégas-typene.

Valget falt på Caffè Molinari, Italiensk mørkbrente espressobønner. Prisen på disse bønnene er 190 svenske kr pr. kilo. Var litt skeptisk, da innholdet ikke gav noe svar på hvilke kaffebønner som er brukt i blandingen.

Holdbarhetsdato er satt 2 år frem i tid. Det er vel litt optimistisk å tro at kaffen ikke vil være redusert på smak etter 2 år.

Det finnes ingen videre informasjon av verdi bak på posen.

Visuelt er kaffebønnene noe mørkere brent sammenlignet med Zoégas sidamo-bønnene. Cremaen er lysere enn Sidamo, og er noe fyldigere.

  • Totalinntrykk
3

Resultater

Crema:
Medium fyldig uten å være besk, lite syre og fruktighet. Noe brent smak.

Kaffe:
Hadde en formening om at kaffen ville være kraftigere på smak, da bønnene er mer mørkbrent og at det sannsynlig er en dedikert espressobønne. I utgangspunktet er jeg ikke glad i dedikerte espressobønner, da jeg syntes at smaken kan bli noe stramt og beskt.

Ble derfor litt overrasket over at kaffen var mindre fyldig og kraftig på smak en Zoégas Sidamo. Jeg opplever smaken som mer ren og enkel, i forhold til Sidamo. Det er mer brent smak på denne kaffen og den brente smaken henger lenge igjen i munnen.

Kaffen har lite/ingen fruktighet som jeg kan spore. Det har heller ingen tydelig syrlighet/sødme i smaken.

Totalinntrykk:
Totalintrykket mitt er at disse kaffebønnene gir en ren enkel smak med en brent ettersmak. Egentlig en god kaffe som faktisk minner om espresso som en kan få servert ute i Italia.