Coffe of the World – Hawaiian Blend


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

17.03.13

Da er den siste posen med kaffebønner ifra Coffee of the World brukt opp. Det som sto igjen av de 3 innkjøpte posene var Hawaiian Blend. Disse kaffebønnene er lyst brent og er vel egentlig ikke min favorittsjanger når det gjelder kaffe, men det kan være en fordel å utvide horisonten for å få flere smaksreferanser.

Kaffen kommer ifra Hawaii og skal være mild, elegant med et hint av karamell og ristede mandler i ettersmaken. Videre skal kaffen ha en behagelig syrlighet.

  • Brennegraden er satt til 2/7

Litt informasjon om type, smak og brenning.

Kaffebønnene er meget lyse i fargen og er helt matte av utseende.

Cremaen er lys på farge, og minner mer om kaffeskum enn crema. Cremaen blir for flat og forsvinner helt etter 10-15 minutter.

  • Totalinntrykk
2

Resultater

Crema-smak:
Kort, litt stramt og noe syrlig. Ikke særlig god!

Kaffesmak:
Mild på smak, bløt og fruktig med en del syre. Svak munnfull og liten body. Her er det ingen smaksbomber å oppdrive. Kaffen blir for meg altfor anonym. De elegante aromaene som annonseres på posen er for min del ikke noe å skrive om. Anelsen om en svak karamell smak blir kun en svak anelse sammen med de ristede mandlene i ettersmaken.

Sitter igjen med en kaffe som har en altfor kort smak og for lite fylde. Fruktigheten har en bra balanse mot resten, men syrligheten blir litt i overkant for meg.