Espresso Brasil Kolonihagen


Kaffe fra Kolonihagen har jeg ikke prøvd før. Fant en pose kaffebønner med en kaffeprofil som kanskje  kan fungere hos meg. Brennegrad er satt til mørk. Stor fylde , mye sødme, og syrlighet satt til 50 % på kake diagrammet. Det står videre at dette skal være en fylldig espresso med hint av nøtter og mango.

 

Brennedato er 05.02.2018, holdbarhet er satt til 04.08.2018.

 

Litt filosofi om Kolonihagen og Kaffa er det også blitt plass til.

 

Dette er kanskje de lyseste kaffebønnene jeg noen gang har testet. De har en jevn farge og har en matt overflate. Kvern innstilt på trinn 11.

 

Ekstraksjonen ser grei ut. Første forsøk med trinn 12 på kverna ga en tid på 22 sekunder. Dette smakte forferdelig surt. Trinn 11 ga en ekstraksjon på 28 sekunder og ble mye bedre. De anbefaler en tid på 27-30 sekunder.

 

Cremaen er noe lav, grei farge med noen bobler.

 

Crema smak:  fyldig , mild, svakt syrlig.

Kaffe smak:  fyldig, bløt, rund, fruktig. Noe bitterhet å spore. Hint av nøtter blir bare med hintet.Hadde det ikke stått antydning til mango frukt, hadde jeg ikke gjettet at det var mango som ga fruktigheten. Men så kommer ankepunktet: kaffen er alt for syrlig i mine ganer. Kan sammenlignes med å sette tunga på et halvfullt 9V batteri. Ettersmaken ender opp i en bitterhet som avtar etter hvert.

For meg (og kona) falt denne kaffen ikke i smak. Syrligheten tok overhånd og ødela opplevelsen.

1