Espresso – Cemo


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

Etter nedturen jeg fikk da jeg testet Monsooned Malabar kaffen ifra samme leverandør, kan man trygt si at jeg var skeptisk til å prøve espresso kaffen ifra samme leverandør. Men siden jeg kjøpte 3 forskjellige poser med kaffebønner må jeg bare gjennomføre og håpe det beste.

Kaffebønnene er levert ifra Cemo Gourmet AS og selges bl.a av Tilbords, Jernia, Kitch’n. Prisen på disse kaffebønnene er 59,- kr for 200g. Dette tilsvarer en kg pris på 295,- kr.

I smaksbeskrivelsen står det at kaffen skal gi en søt og fruktig kaffe med de rette egenskapene for en perfekt espresso. Holdbarhetsdatoen er satt til Mai 2013, men pakkedatoen mangler. Det finnes heller ingen informasjon på posen eller på websiden til Cemo om hvilke kaffebønner som er brukt. (Arabica, Robusta)

Kaffebønnene har en mye mørkere farge enn Monsooned-bønnene, noe som lover godt siden jeg foretrekker mørkbrente kaffebønner.

Cremaen er noe lav med noen bobler, men ser ellers grei ut.

2

Sammendrag

Crema-smak:
Fløteaktig med en mild enkel smak. Helt grei, men kunne vært mere crema.

Kaffesmak:
Mild, fyldig og bløt. Bra munnfull og bra balanse mellom de få nyansene jeg opplever. Kaffen har litt sødme som passer bra inn. Fruktigheten som annonseres på posen er tilstede og integreres bra inn. Ettersmaken er mild, forsiktig med en bra balanse. Kaffen er egentlig helt grei, men prisen Cemo forlanger er 100-160 kr for mye pr kilo i forhold til kvaliteten.

For 295,- kr kg som Cemo forlanger, kan du få nybrent kaffe med alt det innebærer (mer og bedre crema, mer smaksnyanser, osv) hos dedikerte leverandører, f.eks Kaffe & Te Spesialisten i Porsgrunn(De får også inn nybrente kaffebønner annenhver torsdag).

Slik jeg ser det er Cemo kaffe mer et nisje-produkt hvor du kan bestemme etiketter for bedriftgaver og lignende (ref: Cemo Webside), en en leverandør av kaffe for daglig bruk.