Friele – Franskbrent


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

09.11.11

Prøver noen nye kaffebønner. Det skal jo ikke mye til, for at det blir bedre en Zoégas Italienske kaffebønner. På posen står det kraftig, mørkbrent og bittersøt klassiker. Hm…. Fargen på kaffebønnene var lysere enn andre mørkbrente bønner som jeg har testet.

En harmonisk blanding ifra Brasil, Colombia og India. Skal gi en meget kraftig munnfølelse og lang ettersmak nesten uten syrlighet. Hm….

Cremaen er tynn og blek. Bilde ljuger, cremaen er mye blekere en bilde.

  • Totalinntrykk
2

Resultater

Crema:
Medium fyldig, litt syrlig og noe fruktighet. Noe brent smak. Eller syns jeg cremaen er tynn og vannete.

Kaffe:
Kaffen har mer syrlighet og fruktighet en jeg hadde forventet. Kaffen virker balansert i smaken, men beskrivelsen «meget kraftig munnfølelse» forstår jeg ikke. Jeg vil si at kaffen er mer syrlig enn bitter, selv om det kan spores noe bitterhet. Finner også et hint av sødme i kaffen.

Ettersmaken er lang og av brent karakter. Igjen, ikke helt min type kaffe, men opplever den som gjennomført balansert. Denne kaffen prøvde jeg også på trakteren, men for stor syrlighet og brenthet som resultat gjorde at det ikke ble noen hit