Gevalia – Ebony


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

26.03.13

Disse kaffebønnene måtte jeg helt til Sverige for å handle(handlet selvfølgelig mer en det). Har flere ganger forsøkt å kjøpe disse kaffebønnene på Elkjøp i Porsgrunn, men siden de ikke vet hva holdbarhetsdato er, ga jeg opp(de fleste datoene var ifra 2012). Nok om det, de er i hus og jeg er rimelig spent på disse. Gevalia er så langt den eneste leverandøren som har klart å levere jevnest kvalitet for min gane(har riktignok ikke testet så mange slag ifra Gevalia, men statistikken er bra).

Kaffen heter Gevalia Ebony og er mørkbrent. Prisen ligger på ca 134,- kr pr kilo.

Holdbarheten er satt til 14.01.14 og er årevis bedre en Elkjøp sin dato. Ellers står det litt om oppbevaring av kaffen og en anbefaling om å bruke opp kaffen før 20 dager er gått.

Når det gjelder smaksbeskrivelsen står det at kaffen er mørkere brent med en fyldig og intensiv aroma. I tillegg skal kaffen ha en herlig ettersmak.

Litt egen reklame bak på posen, men kan nevne at kaffen består av 100% arabica kaffebønner.

Kaffebønnene er ganske mørke i fargen. Ellers kan jeg nevne at mange av kaffebønnene har en glinsende overflate som gjør at kaffebønnene ser våte ut. Årsaken til dette ligger i brenningen.

Cremaen har en fin farge. Ellers kan det nevnes at cremaen hadde noen store bobler som sprakk raskt opp.

  • Totalinntrykk
3

Resultater

Crema-smak:
Skarp, litt kort smak, antydning til mørk mocca, litt bitter. Helt ok.

Kaffesmak:
Bløt (som de fleste kaffe typene ifra Gevalia), fyldig, rund, syrlig uten at det er fremhevende, mørk mocca med noe bitterhet. Smaken er noe kort, men totalt sett syntes jeg at dette er bra. Så var det dette med intensiv aroma da…. for meg er den ikke det, men aromaen er noe kompleks da jeg finner flere nyanser underveis. Ettersmaken er god uten for mye brenthet. Lite eller ingen røyksmak, m.a.o. er ettersmaken bra balansert. Igjen en god kaffe i fra Gevalia.