Guatemala Finca La Morena – Coffee of the World


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

20.01.13

Guatemala Finca La Morena-kaffebønnene er basert på Bourbon Caturra-bønner. Andelen av Arabica/Robusta-bønner står det ingenting om, men når en ser tykkelsen på cremaen lengre ned på siden trur jeg at det er brukt lite/ingenting av Robusta-bønner. Prisen på disse kaffebønnene ligger på ca 200,- kg. Videre har posen en liten tillitsvekkende lukkemekanisme som er helt ubrukelig(prøv selv og klem forsiktig på posen etter at den er brettet og lukket noen ganger).

Holdbarhetsdatoen er satt 9 mnd ifra pakkedatoen. Kaffen blir ellers pakket i en sær vektklasse(375g), dette gjør at beholdere for 250g blir for liten.

Kaffen skal være mørkbrent og skal gi en fyldig og rund kaffe. Syrligheten skal være lav og kaffen skal gi en myk røykaktig smak og aroma. Videre er kaffen langtidsristet for å ta vare på alle smaksnyansene.

  • Brennegraden er satt til 5/7

375g …. sier ikke mer.

Kaffebønnene ser tørre og matte ut.

Cremaen er lav og tynn. Videre kunne det vært mer farge på cremaen.

  • Totalinntrykk
2

Resultater

Crema-smak:
Kraftig medium fyldig med antydning til pepper.

Kaffesmak:
Svak syrlig, litt bitter, fyldig men med litt for enkelt smaksbilde. Røykpreget på ettersmaken er behagelig og balansert. Egentlig en helt grei kaffe, men den mangler litt av alt for å kunne stå fram med det lille ekstra. Kaffen blir for anonym.