Jacobs – Excelso Colombia


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

26.09.13

Jacobs utvalgte kaffebønner har kommet med en ny (for meg) utgave av kaffebønner. Disse kaffebønnene heter Excelso Colombia, og er basert på kun Arabica kaffebønner. Kaffebønnene kommer ifra Colombia og skal gi en kraftig, fruktig smak med innslag av fersken og bringebær. Var litt i tvil om dette var noe for meg, men jeg lar tvilen komme til gode.

Holdbarhetsdatoen er satt 8 mnd. fram i tid i forhold til pakkedato.

Litt om Jacobs, kaffetypen og litt om tilberedning av kaffe.

Med et så lyst utseende er jeg spent på hvor kraftig denne kaffen er. Ellers er kaffebønnene jevnt brent og har et matt utseende.

Cremaen er noe lav og har en lys farge. Videre har cremaen noen få små bobler.

  • Totalinntrykk
3

Resultater

Crema-smak:
Litt skarp, krydret. Cremaen kunne vært noe høyere.

Kaffesmak:
Kaffen har et syrlig preg med en gang, men syrligheten endrer seg raskt til å bli en mer fruktig opplevelse. Ferskenpreget er lett å kjenne igjen, men innslag av bringebær blir kun en svak antydning. Videre oppleves kaffen kraftig med en bra fylde. Den korte syrligheten i starten tiltaler ikke meg, men siden den gir seg raskt opplever jeg denne kaffen som helt grei. Ettersmaken er mild og balansert med en bra lengde. Kaffen er i grunn god, men syrligheten i begynnelsen er noe uvant.

Kan videre nevne at jeg opplevde en svak antydning av mentol fra posen under åpning.