Jacobs Utvalgte – Espresso Italian Style


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

Prisen ligger på 200,- kr kiloen.

Var egentlig litt i tvil om jeg skulle prøve disse kaffebønnene, da smaksprofilen sier at kaffen skal ha et tydelig preg av solbær og aprikos. Men siden kaffen også skal ha preg av sjokolade og samtidig være kraftig, gir jeg den muligheten til å bli slaktet hvis jeg ikke er fornøyd(snill som jeg er 🙂 ).

Holdbarheten er satt 6 mnd frem i tid, men pakkedatoen kunne vært ferskere. Letet litt dypere i hyllene i håp om at det var noen poser med bedre dato, men det var det ikke…..

Cremaen er blek med lite bobler. I tillegg blir cremaen fort flat.

  • Totalinntrykk
3

Resultater

Crema-aroma:
Svak parfymert lukt, minner litt om en mildt parfymert varm kvinne, hint av sjokolade og solbær.

Crema-smak:
Fyldig smak med hint av sjokolade. Cremaen i seg selv er noe tynn.

Kaffesmak:
Ble egentlig positivt overrasket. Trodde at kaffen ville være mer syrlig, men her er det fruktigheten som har tatt over for syrligheten. Kaffen har noe syrlighet, men er riktig balansert mot det fruktige. Beskrivelsen kraftig rund og fyldig ifra smaksprofilen på posen stemmer bra. Ettersmaken er beskrevet som rik med røyk og lær.

Kan si meg enig i at ettersmaken har et røykpreg som passer bra inn. Når det gjelder lær, kan jeg ikke uttale meg. Kan ikke huske sist jeg tygde på lær for å få en «lær»-referanse, men skal helt klart finne en anledning for å få denne referansen. Mulig at jeg har noen lærhansker jeg kan bite litt i, men det spørs om en ikke bør finne ufarget naturlig garvet lær som referanse i denne sammenheng.

Alt i alt, en god kaffe.