Julekaffe 2013 – Kaffebrenneriet


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

21.12.13

Kaffebrenneriet har også kommet med Julekaffe for 2013.  Kaffebønnene kommer ifra Guatemala og skal gi en smaksantydning til sjokolade, appelsin og fløtekaramell.  Som det står videre på posen skal kaffen være søt, fløyelsmyk med en leskende munnfølelse. Det gjenstår å se, men håper ikke at appelsinsmaken overgår resten.

Kaffebønnene ser medium brente ut med en jevn matt farge. Opplevde at disse kaffebønnene var harde mot kverna. Kverna jobbet ganske hardt med mye støy.

Cremaen er lys på farge, men ser kompakt ut. Kunne vært tykkere og høyere.

  • Totalinntrykk
3

Resultater

Crema-smak:
Litt pepper-preg. Noe beskt, kort smak.

Kaffesmak:
Kaffen oppleves bløt, fruktig med bra antydning til appelsin. Noe syre og bitterhet er å spore men ikke mye. Kan ikke si at kaffen er spesielt søt, men den har sødme. Sjokoladepreget er for min del nesten helt fraværende. Ellers kan jeg spore en slags antydning til fløtekaramell, men det blir med det. Kaffen oppleves litt tykk og fyldig i ganen. Ettersmaken er lang og behagelig og fases ut forsiktig.

Konklusjon:
Dette nærmer seg Julekaffen for i år, men er ikke helt der enda. Kaffen oppleves for anonym til å bli det. Ellers er det å si at kaffen skårer jevnt over på det meste.