LavAzza Crema E Aroma


Testet på ECM Manuell espressomaskin

 

Det har gått en lang stund siden sist jeg har testet kaffe, men nå er det påen igjen. Dette er den første publiserte test av kaffe brygget med  den nye ECM manuelle espressomaskinen.

Denne gangen er det LavAzza Crema E Aroma som reklamerer med en kremet og aromatisk smak med innslag av sjokolade. Kaffen skal videre være medium brent.

Intensitet er satt til 8.

Fant ikke noen holdbarhetsdato på posen, men regner med at den er ok. Pleier normalt å se etter det først, men det hender at det glipper. Symbolene på posen viser at kaffen er egnet til det meste.

 

Kaffebønnene er relativt lyse og litt matte. Kverna er stilt inn på 11, men for andre med samme kvern vil dette variere noe.

 

Nydelig marmorering, og cremaen  er fyldig  og mørk. Bildet er tatt med blitz så cremaen er en del mørkere i virkeligheten.

Som man ser vil en manuell espressomaskin gi bedre crema en helautomatiske maskiner. Cremaen er tykk og ligger som et lokk over kaffen hele tiden mens man drikker. Shotten er 18 gram kaffe – 36 gram ferdig espresso, altså dobbel espresso.

 

  • Crema smak:

Litt salt og pepper, svakt bitter veldig balansert. Sliter litt med å definere denne.

  • Kaffe smak:

Kraftig, rund, bløt, tykk munnfølelse, fyldig, mørk mocca uten bitterhet, svakt syrlig, noe fruktighet å spore. De reklamerer med sjokolade smak, men det blir med antydningen. Kanskje jeg sliter med å skille mocca og sjokoladesmaken.

Ettersmaken avsluttes med litt pepper

Alt i alt ble denne godt mottatt av alle som har smakt kaffen.

4