LavAzza – Gran Aroma Bar


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

09.05.13

Var innom Elkjøp for å kikke litt, hvor jeg kom over disse kaffebønnene, LavAzza Gran Aroma Bar. Disse kaffebønnene består av en blanding av 60% Arabica og 40% Robusta. Siden Robusta bønnene ofte bidrar til mer crema, og at smaksbeskivelsen bak på posen kan harmonere med hva jeg selv liker, måtte dette testes ut.

Kiloprisen ligger på ca: 180,-kr.

Holdbarhetsdatoen er satt til 30.11.2014 (har lært nå at en bestandig må lese dato på kaffe kjøpt ifra Elkjøp)

Smaksbeskrivelsen på posen sier følgende:

  • Aroma 4/5

  • Body 4/5

  • Intensitet  4/5

Videre står det at kaffen skal være fløyelsmyk og delikat.

Kaffebønnene ser tørre og matte ut.

Hadde egentlig forventet mer crema, men den cremaen som er, ser tykk ut og har lite bobler. Cremaen har en mørkere farge enn det som kommer fram på bildet.

  • Totalinntrykk
3

Resultater

Crema-smak:
Litt skarp, litt bitter med en antydning til mocca. Helt grei. Konsistensmessig er cremaen tykk og kremete.

Kaffesmak:
Bål og bråtabrann var noe av det første som ble notert om smaken. Dette var noe drastisk sagt, for i ettertid var det ikke så ille. Kaffen er kraftig men samtidig rund og myk. Det er noe syre, men den er bra balansert inn mot resten. Videre oppleves kaffen fyldig med en bra kropp. Ettersmaken er bra satt sammen uten at røyk- og brentheten tar helt av. Den må nevnes at denne kaffen gjør en tørst (på vann, vel å merke). Har egentlig en positiv opplevelse av denne kaffen selv om det er mye Robusta kaffebønner i denne blandingen. Men når det er sagt finnes det mange bedre alternativer.