LavAzza L’Espresso Grand Crema


Ny test av LavAzza kaffebønner. Var litt i tvil på om dette var noe for meg, da den reklamerer for å være intens. Men hva er intens?  har flere ganger ristet på hodet å lurt på hva flere leverandører av kaffe mener.

 

 

 

På posen anbefaler de denne kaffen til automatisk og manuelle maskiner. Videre anbefaler de å fryse kaffen under lagring. Kaffen skal være brent forsiktig over lengre tid i Italiensk tradisjon. Holdbarhet datoen er satt til 30.09.2019

 

I smaksbeskrivelsen er det maltsmak og honning som er fremhevet. Intensivskalaen er satt til 8 av 10. Videre står det at den skal være intensiv, bløt med en rund smak.

 

 

Kaffebønnene er  medium brent, med en del glinsende kaffebønner. Kvern innstilt på 11.

 

Mengden med crema er det ingenting å si på.

 

Cremaen er høy og tykk med en fin farge.


 

 

  • Crema smak:

Litt bitter, brent smak,  maltsmaken er påfallende stor. ikke spesielt god.

  • Kaffe smak:

Den første koppen jeg smakte, var ikke god. Å starte med en espresso på morgenen uten å ha spist først, skjer ikke igjen!  Smaksløkene gikk helt i spinn, alt var bare kraftig, bittert og ingenting stemte. Ble litt redd for at dette ikke skulle endre seg.

Kom hjem etter jobb, satte i gang maskinen i håp om at ting har endret seg.

Det første som merkes er den intense maltsmaken, videre merkes en bitterhet . Kaffen er rik på  krydder og oppleves veldig kraftig. For min del er maltsmaken for intens og skygger over andre smaker. Den annonserte honningsmaken som den også skal ha, kan du glemme å finne. Kan heller ikke si at den var rund og bløt i smaken. Kommer til å justere kverna et trinn opp eller ned for å se om det har noe å si, men  har klokket inn shooten på 25 sek. (18 gram kaffe til 36 gram netto espresso)

Denne kaffen var for sær for min del.

 

1