Solberg & Hansen – Malabar


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

7.09.14

Var en tur i Skien og kikket litt. Da var det naturlig å ta seg en tur innom Stockmand kaffebar for å se om det det var kommet noen nye kaffebønner som jeg ikke hadde prøvd.

Ifra Solberg & Hansen var det kommet en Malabar-type som fanget min interesse. Monsunert Karnataka/Coorg. De som kjenner meg, vet at denne kaffetypen fenger meg siden den har lite syre og er rund med mye smak. Håper at denne blandingen kan gi meg en ny aha-opplevelse. Prisen er forholdsvis høy (ca 310 kr kiloen) men en får unne seg litt ekstra en gang i blant.

Kaffen skal ha aroma av tobakk, vanilje og sjokolade. Videre skal den ha mye smak, lav friskhet og en ettersmak av søt tobakk.

Kaffen ble brent 26.08.14 og må vel kalles fersk.

Kaffebønnene var lyse på farge. De mørkbrente kaffebønnene som inngår i blandingen var noe oljete.

Malabar-kaffe er kjent for mye og god crema. Fargen var noe lys, men cremaen virket fyldig uten store bobler.

  • Totalinntrykk
4

Resultater

Smak på Crema:

Pepper og tobakk var det første som slo meg. Cremaen har en kremet konsistens som er tykk og ligger som et lokk over kaffen over lang tid.

Kaffesmak:

Kraftig, bløt, rund og balansert. Tobakkpreget er noe kraftig slik at vaniljen må vike endel. Antydning til mørk mocca og sjokolade er der men den søte tobakksmaken stjeler mye oppmerksomhet. Ettersmaken er behagelig hvor hele smaks bildet forsvinner samtidig. Jeg opplever denne kaffen som behagelig kraftig med et mørkt rustikk preg.

For meg var dette en positiv opplevelse hvor det igjen viser seg at pris følger kvalitet.