Monsooned Malabar – Coffee of the World


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

17.09.13

Det har blitt en lang stund siden forrige test, men det har sine grunner. Utvalget av aktuelle kaffebønner begynner å bli mindre slik at jeg må utvide horisonten på jakt etter nye kaffebønner. Tilfeldigvis kom jeg over disse kaffebønnene på Meny. For de som har lest testene mine er det vel ingen overraskelse at monsooned malabar ligger høyt på listen min når det gjelder kaffe med lite syre og bra crema.

Monsooned malbar kaffebønner markedsføres av Joh.Johansen kaffe AS som også har resten av serien «Coffee of the World».

Kaffebønnene kommer i 375-grams poser. Holdbarhetsdatoen er satt 9 mnd. frem i tid.

Litt info om kaffetype bak på posen. Som det kommer frem, er kaffen mørkbrent med en brennegrad på 6/7.

Videre har posen en lite tilitsvekkende «lukkemekanisme» i form av et selvklebende strips av tykk folie.

Kaffebønnene ser våte og glinsende ut, noe som tyder på at kaffen er brent ganske hardt.

Som kjent har monsooned malabar mye crema, det gjelder også her, men i forhold til S&H sine utgave av monsooned malabar er dette ikke i nærheten. Det er en del bobler i cremaen og fargen burde vært mørkere.

  • Totalinntrykk
3

Resultater

Crema-smak:
Litt skarp, men samtidig rund og bløt. Cremaen er luftig, men legger seg for raskt.

Kaffesmak:
Litt skarp, mangler fyldighet og noe av mocca-preget som S&H og Wittard har. Ettersmaken er lang med balansert brenthet mot røykpreget. Kan bli noe syrlig når den er avkjølt, men det er ikke noe stort problem for meg siden den normalt ikke rekker å bli det. Kaffen har videre en rund og behagelig smak, men i forhold til overnevnte leverandører er det mye som mangler. Den kan ikke konkurrere med nybrente malabar kaffebønner som vil gi bedre crema og kanskje en fyldigere smak, men når det er sagt er kaffen slett ikke dårlig.