Monsooned Malabar – Cemo


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

19.02.13

Var innom Kitch’n i Porsgrunn for å se om jeg kunne finne en god Mac kokkekniv med avrundet tupp for bruk til kjøtt, da jeg kom over noen hele kaffebønner som de har begynt å selge. Siden min referanse når det gjelder kaffe uten syre og med bra crema fortsatt er Monsooned Malabar, falt nysgjerrigheten på disse kaffebønnene.

Kaffebønnene er produsert av Cemo Gourmet AS og er produsert og pakket i Norge. Prisen på disse kaffebønnene er høy 56,- kr for 200g, (blir da 280,- kg). Kaffen skal gi en tropisk krydderaktig smak med undertoner av sjokolade. Holdbarheten er satt til Mai 2013, men pakkedatoen er ikke merket. Ellers er det ikke mer informasjon på posen.

Kaffebønnene var overraskende lyse i fargen sammenlignet med andre Monsooned Malabar kaffebønner.

Cremaen er lav til å være Monsooned Malabar, men har en grei farge med lite bobler.

  • Totalinntrykk
1

Resultater

Crema-smak:
Mild, svak, smaker lite til å være Monsooned Malabar-kaffe. Opplever cremaen mer som kaffeskum enn crema. Dette var nedtur i forhold til hva jeg er vant med å få ifra Kaffe & Te Spesialisten i Porsgrunn.

Kaffesmak:
Gir ingen stor munnfull, noe bitter, savner mer fylde og mocca. Kaffebønnene lukter bedre rett i posen enn kaffen smaker. Dette er ikke på langt nær hva Monsooned Malabar skal være. Til prisen er dette en total nedtur og bør styres unna!