Rwanda – Coffee of the World


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

09.02.13

Coffee of the World er nå på tilbud i Meny-butikkene (3 for 2). Ser da muligheten til å teste noen flere typer av denne serien med hele kaffebønner. Var litt i tvil om dette var det riktige valget for min del, da denne kaffetypen ofte har antydning til solmoden grapefrukt i smaken. Har lite sans for syrlig fruktsmak i kaffe, men ofte stemmer ikke smaksanvisningen på posen. Kaffetypen er Bourbon, Mayagues.

Holdbarhetsdatoen er satt 9 mnd ifra pakkedatoen. I dette tilfellet vil det si at holdbarhetsdatoen går ut i mai(sikkert derfor at de selger ut kaffen rimeligere. Er bestandig en baktanke med alt). Posen med kaffe kommer i uhendige 375-grams poser med en dårlig lukkeløsning.

På baksiden av posen står det at kaffen skal være eksotisk og spennende. Videre skal kaffen ha en god body, lett og ren syrlighet, med en lang og delikat ettersmak. Ellers står det litt om opprinnelse og litt om hvordan kaffebønnene er brent.

  • Brennegraden er satt til 5/7

Cremaen er noe lav med noen små bobler. Ellers er den svakt marmorert.

2

Sammendrag

Crema-smak:
Antydning til pepper. Kort, enkel og ikke spesielt god.

Kaffesmak:
Svakt syrlig, bløt, noe bitterhet. Som nesten ventet er antydningen til grapefrukt litt mer enn en antydning. Syntes ikke at denne kaffen er bra balansert. Kaffen gir ingen spesielt fylde i munnen. I smaksbeskrivelsen bak på posen står det at denne kaffetypen ofte har karakter av brente mandler og krydder i tillegg til grapefrukt, men kan ikke merke noe til de brente mandlene. Hva de de mener med god body er vel en tolkningssak. Det samme må vel bli beskrivelsen av en lang og delikat ettersmak… For meg er ettersmaken kort, enkel. Ellers er det å si at jeg blir tørr i munnen og tørst av denne kaffen.