Whittard – Ethoipian Yirgacheffe


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

30.07.11

Har akkurat kommet hjem etter en uke i London. Måtte da selvfølgelig prøve ut hvordan kaffen her er. Hadde egentlig ingen dårlige opplevelser av kaffe med unntak av den vi fikk servert på hotellet. Kjøpte noen poser med kaffe i Oxford street i håp om å få noen nye input.

Det første valget ble dette.

Disse bønnene var brent samme dag som jeg kjøpte de (29.07.11) så dette må vel tolkes som fersk kaffe. Prisen på denne kaffen ligger på ca 180 kr/kiloen.

Som det står på pakken er den medium brent. Cremaen var noe blek, men fyldig uten store bobler.

  • Totalinntrykk
2

Resultater

Kaffe:
Siden kaffen var medium brent regnet jeg med at bodyen var noe slank og det stemte. Krydderet og fruktigheten er der, men har nå forstått at det JEG er ute etter er ikke denne type kaffe. Det jeg vil ha er mørkbrent kaffe med kraftig mocca, full body uten for mye syre. For min del skal kaffen smake brent og ikke for mye frukt, dadler, druer, rosiner osv. Jeg vil ha mørkbrent kaffe som smaker kaffe og ikke masse frukt.

Når det er sagt, så er den bedre enn julekaffen som jeg måtte gi opp. Så langt er Zoégas Sidamo fortsatt referansen for bra og billig daglig kaffe uten dilldall….. Er ikke imponert over alle de dyre kaffebønnene som jeg har smakt hittil(kanskje jeg er en enkel sjel som kun er interessert i en god kraftig kaffe med bra body uten all frukt/daddel/nype/nøtter, osv).

Jeg mener, kaffe skal smake kaffe!