Zoégas – Black Velvet


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

30.09.13

Denne kaffen skulle jeg anmeldt for en god stund siden. Bildene ble tatt for lenge siden, men av en eller annen grunn har jeg ikke klart å få satt noe ned på papiret når det gjelder denne kaffen. Nå er jeg på den siste posen, så da er det vel på tide.

Kaffen heter Zoégas Black Velvet, hvor Zoégas er et av favorittmerkene mine. Kaffebønnene er basert på 100% Arabica-bønner ifra Peru, Øst-Afrika og Brasil.

Holdbarhetsdatoen er satt til 02.2014

  • Brennegrad 6 av 8

  • Fyldighet 4 av 5

  • Syrlighet 2 av 5

M.a.o. slik jeg liker det.

Kaffebønnene har en jevn og fin farge. Videre ser kaffebønnene relativt tørre og matte ut.

Cremaen har en grei farge, men kunne vært høyere med mindre bobler.

3

Sammendrag

Crema-smak:
Kremete og mild. Noe smøraktig i ganen (ikke negativt ment). Helt ok.

Kaffesmak:
Fyldig, rund, litt kremete. Noe syrlighet er å spore, men den er behagelig og ikke påtrengende. I beskrivelsen som Zoégas gir, skal det være antydning til lys sjokolade og knekk. Dette stemmer bra. Kaffen er behagelig og har en forsiktig framtoning som de fleste vil like. Videre i beskrivelsen står det at kaffen skal ha innslag av røde bær. Dette kan ikke jeg merke, men hadde de vært mer spesifikke på hvilke bærtyper som var brukt, kunne jeg kanskje spore det lettere. Ettersmaken er bløt mild, men noe kort. Alt i alt er dette en behagelig, fyldig og god kaffe, men for min del mangler den noe sting.