Zoégas – Espresso Della Casa


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

30.10.11

 

Dette skal være en blanding av mørkbrente bønner av arabica og robusta-bønner.

Cremaen er noe tynn, boblete og har en ujevn farge.

Smaksprofilen sier at det skal være tradisjonelt Syd-Italiensk espresso hvor robusta-bønnene skal gi en tøff og «kærva» smak. Sannheten har vel aldri vært lengre unna!

Her anbefaler Zoégas å fryse ned kaffen for å forlenge holdbarheten. Jeg har ikke sett dokumentasjon på at det har noe for seg å fryse ned kaffe.

  • Totalinntrykk

Resultater

Dette MÅ være en feilbrent, feilblandet, feil behandlet, mandagsprodukt uten sidestykke.

Crema:
Medium fyldig uten å være besk, meget syrlig, fruktig, kvalmende.

Kaffe:
Hva har skjedd her? Den første tanken som slo meg var «er det noe feil på maskinen, siden det smaker pyton?»

Det smaker som om noen har presset en sur appelsin opp i kaffen. Syrligheten er så stor at farmers kaffen blir god i forhold. Det er greit at kaffen har fruktighet, men dette er et hån mot Italia å si at det skal være tradisjonell Syd-Italiensk profil. Var selv i Sardinia i fjor sommer og dette har ingenting med Italia å gjøre.

Valgte å ta en rens + en descaling av maskinen for å se om det kunne hjelpe. Kjørte resten av vannet i beholderen ut igjennom systemet for at alle kjemikaliene skal være skylt ut. Tok en ny rens uten kjemikalier rett i koppen for å smake på vannet etter rensingen. Vannet hadde ingen antydninger til smak etter rensing, så jeg tok en neve med bønner opp i maskinen og lagde meg en ny espresso med de samme bønnene.

Resultatet var like nedslående! Dette er den dårligste kaffen jeg noen gang har smakt! Foretrekker heller å drikke 1 uke gammel kald Coop gul kaffe på en 10 år gammel sprukket oransje barne-termos av myk plast som aldri har blitt gjort ren, enn å drikke mer av dette skvipet! Kona var like enig! Kona er i ferd med å male opp bønnene slik at hun kan bruke de som kropps-skrubb(hvis de er egnet til dette).