Zoegas – Limited Blend No 6


For mer info om min testing av kaffe, trykk her.

02.11.14

Vi går nå straks inn i Julesesongen hvor kaffebrennerier med respekt for seg selv slipper Julekaffen ut på markedet. For meg er dette en fin tid for kaffeelskere da kaffeblandingene ofte blir mer krydret og fyldig i smaken.

Første Julekaffe for i år blir Zoegas Limited Blend No 6. Denne har jeg store forventninger til. Kaffebønnene kommer i fra Rwanda og India. Denne blandingen skal gi en eksotisk smak med noe sødme. Smaks-beskrivelsen på posen indikerer følgende:

  • Brennegrad 7/8

  • Fyldighet: 5/5

  • Syrlighet: 1/5

For meg er dette nær perfekt.

Videre står det at kaffen skal ha antydninger til fiken og vanilje. Mitt håp er at kaffen ikke gjør seg bort i å være for søt og mild.

Litt info om limited blend og generelle anbefalinger.

Litt om Zoegas

Holdbarhetsdatoen er satt til 07.2015 men brennedatoen mangler.

Kaffebønnene ser våte og oljete ut.

Cremaen er lav med en grei farge.

Zoegas Limited Blend no 6
  • Totalinntrykk
4

Resultater

Crema smak:

Mild, kremet.

Kaffesmak:

Kraftig, fyldig, robust, rund, bløt, fruktig, denne kaffen har det meste. Fraværet av syre gjør at kaffen ble godt likt i heimen. Antydningen til fiken og vanilje er der, men i svak grad. Sødmen som jeg opplever er riktig balansert inn i forhold til resten og gjør at kaffen ikke blir kvalmende. Kaffen har en lang ettersmak hvor røyksmaken og det brente preget veksler om oppmerksomhet. Denne kaffen vil passe til alle Julens anledninger hvor du vil servere en kraftig og fyldig kaffe.

Konklusjon:

Dette var en positiv opplevelse. Kaffen treffer riktig på det meste og kan trygt serveres som Julekaffe. Dog et lite ankepunkt: en kan fort bli tørst på vann av denne kaffen hvis man tilbereder og drikker mye av disse kaffebønnene som sterk espresso. Setter disse kaffebønnene blant de 10-15 beste som er testet så langt.