18. juli 2024

Avlastningsbord m/avtagbart understell

Manglet et avlastningsbord hvor understellet kan fjernes på en enkel måte for å ta minst mulig plass.

Kjøpte en 15mm forskalingsplate og kopierte formen på bordet som vi har på terrassen(da kan mor kjøpe to like duker og vi får da formmessig to like bord ved utebruk). Bena er lagd av gran og er avrundet med avrundingsfres.

Tok og formet kanten med en elektrisk stikksag, for deretter å gå over med en avrundingsfres. Bordet har ingen pen overflate, da bordet er tenkt brukt med duk ved utebruk.

 

 

For å kunne ta av understellet på en enkel måte uten verktøy, lagde jeg 4 stk. 45 graders låsebrikker. Disse ble limt og skrudd godt fast i bordplata

Har lagd noen hjelpelinjer i paint for å synliggjøre de mørkeste linjene.

 

På understellet festet jeg motparten til låseplata, slik at alle låseplatene stemmer overens og presser likt når plata skal låses fast.

 

Skrudde fast noen låseklaffer som gjør at understellet ikke kan løsne ifra bordplata ved bevegelse eller bæring av bordet.

 

 

 

Her er bordplata nesten på plass, trenger kun å få klemt låseplata sammen og vri låseklaffen fast.

 

Her er da låseklaffen på plass og alt i lås.

 

Bordet kan jeg også bruke i garasjen til finere arbeid som ikke krever de helt store tunge tingene. Bordbeina ser spinkle ut, men er overraskende stive.

 

Litt off topic, men…

I likhet med flere andre, blant annet på freak, fikk jeg også besøk av en Tegenaria atrica. Heldigvis i garasjen og ikke på soverommet i senga. Den var så stor at jeg så den i sidesynet i det den pilte over betonggulvet…. ble også overrasket over hvor høy edderkoppen var når den sprang omkring.

Dette går for å være en av de raskeste edderkoppene som finnes. Den kan bevege seg opptil 0,5 meter i sekundet….

Hvis man er så uheldig å bli bitt, så er bittet beskrevet som smertefullt, og man får en nummen følelse i fingeren som gir seg etter ca. to timer. Ingen andre reaksjoner er beskrevet. (Ref. folkehelseinstituttet)

Denne er ikke av de største, men målte den til 8 cm før den trakk bakbeina til seg 🙂

 

Den lever fortsatt i beste velgående i garasjen. Siste gang jeg så den, hadde den gjemt seg høyt oppe i en fold på en støvgardin som jeg har satt opp.

 

Dette er jo ikke en arachno-tråd, men litt tilfeldig så så jeg denne inne i hjørnet på den nye terrassen.

Riktig nok var denne bare 4-5 cm i diameter. Dette ser ut som en Korsedderkopp: Araneus diadematus sett fra undersiden. Dette skal være en hunn-edderkopp.