16. juni 2024

Fruktkurv i eik/aluminium

Fruktkurv i eik/aluminium

Hadde noen rester av benkeplater etter MA-benken som jeg lagde.

Valgte da å lage flere frukt/snack-kurver, da den jeg lagde til filmrommet havnet raskt oppe på kjøkkenet. Kona fikk viljen sin. «Hvorfor skal den stå der nede når den passet så bra oppe på kjøkkenet? » fikk jeg høre.

 

Begynte med å merke opp med passer, og boret opp alle hullene til spilene.

 

Festet plata med tykk dobbeltsidig tape og satte igang å frese.

 

Fordelen med tapen, er at du kan frese ferdig alt på samme side, med god støtte til fresen.

 

Her har jeg brukt en flaske som mal til tig. aluminiumen for å få den buen jeg vil ha på spilene.

 

For å få alle spilene like, tegnet jeg av en spile, og bruker den som  «sikte linje» når jeg skal bøye alle spilene.

 

Her er da spilene ferdig. Som dere ser, har jeg freset ut til 2 kurver. Den ene ringen sprakk litt, da jeg skulle ta den vekk ifra tapen. (det er veldig viktig at en legger press på ringen med fiber-retningen av emnet, når en skal fjerne den i fra tapen 🙂 )

 

Har oljet med soyaolje og tatt lim i hullene. Spilene gikk greit på plass.

 

Så til det ferdige resultatet:

Svi-merkene i treverket etter fresen har jeg bevisst latt få være med. ( håndlagde ting skal ha litt sjarme 🙂 )

 

Her er det bilde av alle utgavene.