Hjemmekino m/bar


Hjemmekino m/bar

Her er det noen bilder av min hjemmekino. Rommet er ca. 32 kvm med en takhøyde på 218 cm.

Det første som man kommer til er baren. Den ble lagd for å gli inn sammen med resten av rommet(ville ikke ha en standard brun bar).

Fikk også skjult en sentralstøvsuger inne i hjørnet.

    

Anlegget og høyttalere for hjemmekinoen er skjult/felt inn i frontveggen.

Har lagd en fjernstyrt luke som dekker til anlegget.

I selve lytterommet er det montert opp akustikk plater for å dempe 1 refleksjoner. Disse har en utmålt plassering og vinkel for å få redusert refleksjonene. TV som henger på vegg brukes som pc monitor og kan snus helt vekk inn mot kortveggen.

Her er da høyttalerne plassert ut for lytting. Siden teppeflisene er lagt ut med senter linje er det lett å plassere de likt.

   

SVS  PB 12 plus i hjørnet, tar seg av dyp-bassen.

Har også gjort klart signalkabel og 230V for en sub ekstra i motsatt hjørne hvis det trengs. Det er kun frontrammen som er felles for signal og 230V. Ellers er trekkrør og kabling godt adskilt for å unngå støy.

      

Her er det bilde av det fleksible opphenget til tv.

       

Her ser man rommet på venstre side av lerretet. Limte fast og fuget samme fliser som på pipa(for å få symmetri) på en hengslet MDF-plate. Har også samme rom over lerretet. Satte også inn hyller for å utnytte rommene bedre.

Detaljer som de fleste ikke ser, men som tar tid å lage. 45 graders lister.

    

Nåværende hjemmekino-anlegg består av Yamaha Z7,  Phillips BDP 9100,  HT PC,  Panasonic PT AE3000. Lerretet er av type: 114″ (265 cm)  Ultra HD V2 kurvet, med senter høyttaler montert rett bak lerretet.

    

4 stk. Focal Chorus V som surround, Focal Chorus senter

    

Det gamle HiFi-anlegget består av Music Angel KT88 og Yamaha cd-s700 som drivverk. Har i tillegg gått til innkjøp av en Arcam rDAC i håp om at det har skjedd noe på DAC fronten de siste 10-12 årene.

 I tillegg bruker jeg høyttalerne som jeg lagde tidligere.

Noen screenshots tatt i mørket med kamera på stativ. Har kun endret størrelsen på bildene.

Siden jeg ikke har tatt bildene i riktig vinkel og høyde blir bildene skeive.

    

    

Bilde ifra filmen Hairspray. En feelgood film med masse god musikk. Mange gode skuespillere er også med. Filmen har også 7.1 lyd spor.

Filmen har overdrevne pastellfarger, med det er gjort bevisst.