Oppdatert 10..07.10

 

09.01.10 

Test av Ultra HD  V1 lerret   (V2 kommer lengre ned på siden)       

Fikk litt sjokk da jeg rullet ut duken og så dette, men regner med at bølgene retter seg etter noen dager :-)

 

Her ligger Dream screen lerretet på høyre side i bilde. Som man ser er  lerretet  DreamScreen Acoustic ultra HD gråere i fargen.

 

Her ser man forsjellen i struktur på Ultra HD og Dream screen. (bilde tatt uten blitz)

 

Her ser man hvor små hullene i lerretet er.  (bilde er tatt uten blitz, så fargen er helt feil)

 

Har spent opp lerretet nå nylig, og sett / "hørt" på lerretet. Var meget spent på moire og andre artifakter som kunne komme ved bruk av LCD projektor.

Bilde: Ved 4 meters avstand til lerret, var det ingen synlig struktur å se på lerretet, det var heller ingen synlig moire og andre artifakter :-)     det eneste negative som jeg ser, er at lerretet er gråere i fargen, noe som setter begrensninger på lerret størrelse.Jeg har nå 2.35:1 114" og mener at PT AE3000 blir for lyssvak i Color/Cinema modus.(kjører i utgangspunktet i normal modus med en annen kalbrering).

Lyd: Hørte ingen "feil" i frek.gang gjennom lerretet, men la til 2 db ekstra på senter høyttaleren:-)

Andre ting: Ved opp spenning av lerret, opplevde jeg at man må strekke duken hardere en på vanlig Dream screen (lerretet oppfører seg mere som tekstilstoff.) 

Til denne korte testen brukte jeg filmen Nord og Istid 3 for sjekk av bilde, og Sin City for sjekk av senterhøyttaleren.

Konklusjon: Hvis striper/ buler i lerretet forsvinner helt (noe som jeg regner med) vil jeg på et meget kort / lite grunnlag anbefale DreamScreen Acoustic ultraHD :-)

 

11.01.10

 

Slik ser lerretet ut etter 2 dager:

Har strukket lerretet noe i dag, men vil avvente med å stramme for mye. Rammen på lerretet har også stramme muligheter via skruer.

 

 

Problemet ligger på de nederste 25 cm (det som var nesten centeret på duken før jeg klippet den til).

 

Her har jeg hengt en bit foran TV'n for å vise lysgjennomgangen på lerretet.

 

Har sett noen filmer i helgen, og mener fortsatt at Ultra HD er veien å gå. Lydmessig er det en større forbedring en jeg hadde trudd. Lyden er blitt mere "riktig" når den kommer i fra lerretet. Selv om lerretet ikke er rettet ut ennå, synes jeg at bildet er nesten like bra som på det forrige lerretet, med unntak av at lerretet er gråere. Kan fortsatt ikke se moire eller andre problemer, med vil ikke annbefale kortere avstand til lerretet en 3,5 meter.

 

 

12.01.10

 

Har strammet litt til på nedre del av lerretet, da det ser ut som. at en må stifte mye tettere en jeg hadde regnet med. Under film bruk, er ikke bulene noe jeg legger merke til, men duken skal være perfekt før jeg godtar lerretet. :-)

Har tatt noen bilder av lerretet med film, men mangler stativ til kameraet så bildene ble deretter. Det opplevde bilde er en del bedre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen av bildene er endret på noe måte, har kun justert avstand / zoom til lerretet når bildene ble tatt :-)

 

 

14.01.10

 

Kontaktet avshop i dag, og de ber meg å vente et par uker for å se om duken blir bedre:-)

Har benyttet muligheten til å sjekke forskjellen på grå og hvit side, begge sider har mye å hente på hver sin måte.

På bildene har jeg lakt på en rest av grå duk for sammenligning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Har eksperimentert med zoom og avstand / aspekt på projektoren, og har ved enkelte tillfeller opplevd moire ved 16:9 format på den hvite siden av lerretet. For meg har ikke dette så mye å si, da 9 av10 filmer som jeg har er 2:35.1. Den grå siden kommer jeg ikke til å bruke da det blir for mørkt. Kommer med flere bilder ved endringer på lerret. :-)

 

 

19.01.10

 

Som dere ser av bildene, er lerretet blitt noe bedre, men det er ikke bra :-( . skal avvente et par dager, før jeg strammer noe mere. Som dere sikkert har forstått, har jeg valgt den hvite hd siden av lerretet, da den grå siden blir for mørk med PT AE3000 projektoren. Får håpe at V2 utgaven blir lysere. Når det gjelder moire problematikken, er det hos meg mest synelig ved avspilling av 16:9 filmer. For meg virker det som at moire er et zoom relatert problem, mere en en avstands relatert problem. Riktig stramming av lerretet har også mye å si på moire. Ved en sitte avstand på 4 meter, har jeg minimale/ingen problemer med moire i 2.35:1 format. Projektoren er da montert 4,5 meter i fra lerretet.

 

 

 

 

 

Bølgene i lerretet er slk jeg ser det, ikke synlig ved avspilling av film, men vil selvfølgelig at det skal være perfekt.

Skal stramme noe mere i morgen.

 

 

25.01.10

 

Har strammet noe mere i går, men det ser ut til at lerretet ikke blir bedre :-(. må derfor kontakte AVshop for å vurdere bytte av V1 eller vurdere å vente på V2. Litt surt med tanke på at jeg har ventet 1,5 år på å få lerretet....  Hvis V2 har en lysere farge på ultra hd siden er den aktuell. Den vanlige hvite HD siden, som jeg bruker nå, har et meget bra bilde som jeg håper at V2 kan matche.  

                         

Test av Ultra V2

 

Dette skulle vært en positiv test av  Ultra HD V2 men......

 

For å ta bilder av lerretet , kan jeg ikke bruke blitz, så ikke tenk på fargene. V2 duken på venstre side er en god del lysere en V1 til høyre.Som man ser av strukturen er V2 vevet annerledes.

Som vanlig er duken bulkete når den ikke er spent opp.

 

Her ser man farge forskjellen på dukene. V1 duken  i øvre del av bilde Hvit / mørkegrå.V2 nederste delen av bilde.

Lerretet  gjennomlyst. V2 til venstre.

 

Nærbilde. Ser bra ut så langt ikke sant?

 

Vevfeil!  det måtte jo være noe med denne duken også.....

 

 

 

Da er det vel bare å ringe AV Shop igjen .

Vil ikke prøve å trimme vekk trådene før jeg har snakket med AV shop. :-(

Fikk mail i fra AV Shop, de sender ny duk omgående :-)

 

Da har duken hengt noen dager oppspent på rammen, og dette er resultatet.....   lerretet ser ut som en hvitmalt finer plate.....

 

Har stiftet med en stifte avstand på  10 cm . Prøvd å stramme duken for å se om det hjelper på skrukkene, men det har ingenting å si.

 

 

Håper ikke at dette er det endelige resultatet :-(

 

24.03.10

Ny duk i fra Avshop annkommet.

Alle gode ting er 3?

Som dere ser har lerretet en på sydd  lærkant hele veien rundt. Slik jeg har forstått det, er lærkanten beregnet til å ha en stål spile tredd inn i lommen i lærkanten. Da er første spørsmål: hvorfor er det det på dette lerretet?, har jeg fått feil lerret, eller skal det være slik?. 

 

Så er vi i gang igjen..........   den sorte flekken er et lite hull , med  tråder i fra baksiden av den hvite siden, som kommer ut av lerretet. På baksiden (grå side) er det ingen antydning til mekanisk press/hull eller lignende som kan forklare hullet. Med andre ord, feilen ligger kun i den hvite siden av duken :-(

 

Ferdig oppspent er dette lerretet vesentlig bedre når det gjelder bølger, enn det første V2 lerretet.

 

 

 

Så er da spørsmålet : hva kan man godta av feil i fra lerretet?  Prikken er synlig i fra sweetspot

 

Satte på film for å se hvordan det tok seg ut. Den sorte prikken er godt synlig i bildet.

 

 

De som har hatt pixsel feil på projektor, kjenner seg sikkert igjen...  når man først er klar over en defekt, er det vanskelig å ikke fokusere på dette.  

 

Er nå drittlei :- (  tar nå en lengere pause, til lysten i å fortsette kommer tilbake.

 

 

18.05.10

Har ikke fått lysten tilbake, men må vel kontakte avshop, da hullet ikke forsvinner av seg selv,

 og at bulkene i lerretet ikke har blitt bedre etter å ha hengt oppe i 7 uker.

 

 

 

 

04.06.10

Fikk e-post i fra AVshop i dag. Ny V2 duk er sendt, håper at denne duken er feilfri :)

Regner med å montere duken på  mandagen :)

 

09.06.10

Hentet duken på posten i dag. Duken ser hel og fin ut, men rekker ikke å spenne opp duken før helgen.

 

11.06.10

Alle gode ting er 4?

Har fått ny duk, og denne gangen kom duken i løpemeter. Den forrige duken kom med lærkant og var noe snau på rammen. 

 

 

Dette er helt klart den beste duken som jeg har fått hittil. Noe skukker og bølger er det, men det bør rette seg etter hvert.

 

 

Er mest spent på de to skrukkene som går på skrått nedover i fra venstre side. Forsvinner disse  sammen med resten av skrukkene , er jeg i land :)

 

10.07.10

Da har duken vært spent opp i en måned. Endringen i duken er minimal. Skrukkene er ikke vekk og duken ser fortsatt ut som en lakkert finer plate. Dette gjelder kun når spottene over lerretet er på. Ved sweetspot ser man ingen feil på lerretet når man ser på film. Ingen skygger, skrukker, moire under bruk :)

Hadde spottene over lerretet vært montert lengere vekk i fra vegg, ville lerretet sett bedre ut. Siden dette er mitt 4 Ultra HD lerret, har jeg innsett at mine krav til et perfekt lerret ikke lar seg innfri av AVshop.

 

 

 

 

 

 

                                 Velkommen igjen!

 

 

 

 

 

 

 

 

langhelg.net

hobbyprosjekter