18. juli 2024

Liten skifertrapp

Over skift 2 (ved leveggen) blir det en hylle med skifer som mor kan sette noen potteplanter eller lignende på. Pga. en del fjellknauser må leca-blokkene tilpasses hver for seg. I morgen må jeg beregne størrelsen og antall trinn slik at jeg kommer riktig ut. Er det oppholdsvær kan det hende at jeg rekker litt mer på den andre trappa også 🙂

 

03.08.12

Sjekker ut hvordan skift 2 havner ut i forhold til trappa. har også videreført/bøyd armeringsjern ut til trappa for å få mer støtte.

For å unngå at muren raser ut, boret jeg to 8mm hull 15-20 cm i grunnmuren og tredde to armeringsjern inn i grunnmuren med riktig høyde i forhold til den nye muren.

Fått en god start på trappa, men gikk tom for 15 cm leca. Med bra vær i morgen burde jeg komme i gang med å kle grunnmuren med skifer og fullføre trappetrinnene.

04.08.12

Pga. været ble det ingen oppdateringer i dag 🙂

Men kan nevne at jeg har kjøpt inn leca til trappa og terrassebord til bedet på langsiden av huset.

10.08.12

Har muret ferdig trappa og satt på de fleste skiferplatene i forkant på trappa og grunnmuren, skal i morgen formiddag sette på skiferen på siden av trappa og gjøre bedet ferdig på langveggen i sammen med eldstemann.

19.08.12

Har hatt en liten pause, men er nå igang igjen.

Igjen blir det forskjell på høyden på første og siste (uferdig) trinn i trappa. Dette skyldes at jeg har gravd dypere en det som var tenkt når jeg satte høyden på første trinnet. Ville ha kontakt med fjellknausen som ble synelig gjort under gravingen istendenfor å fordele trinnene riktig med de lecablokkene som var kjøpt inn. Når det gjelder det første trinnet, kan jeg justere høyden ved å legge mere grus mot trappa.

Litt justering i forbindelse med det øverste trinnet.

I tillegg til trappa har jeg satt den eldste guttungen til å gjøre ferdig rosebedet på langsiden av huset. Avkappet i fra skifer trappene har jeg lagt i bunnen for å få drenering.