16. juni 2024

Trapp/benk til spa

Fått en start  på trappa som skal være foran spa-et og hyllene mellom spa’et og leveggen. Disse hyllene må kunne taes av for å kunne nå fram til servicelukene. Har også en del beising av levegg og terrasse som også må taes. Markisa kommer i slutten av uka eller tidlig neste uke.

 

Når det gjelder trappa rundt spa’et, tenkte jeg å lage trappa i moduler. Alle ferdige moduler må kunne trekkes ut i fra spa-et for å få tilgang til spa’et. Lagde noen stoler til trappa som senere blir skrudd sammen til hele moduler. Brukte domino fresen for å forenkle sammenføyningene.

 

Trenger egentlig ikke trapp på kort-enden av spa’et siden lokket til spa’et dekker kort-enden. Men som en helhet vil jeg ha trappa rundt spa-et. Her kan eventuelt sko og klær legges.

 

Påbegynt montering av modulene. Har også passet på å legge inn spikerslag for feste av trinnbordene.

 

Tenkte å ha stående bord i trappa. For å få mer struktur utseendemessig, valgte jeg å frese fas på alle synlige kanter på alle bordene i trappa. Dette går egentlig raskt når man har et fresebord med innfelt overfres. Likevel blir det over 150 bord bare på frontseksjonen som må freses.

 

En forsiktig start. Bordene kan variere litt, så det er greit å kontrollere vinkelen på bordene en gang i blant.

    

 

 

Første trinn ferdig. Kommer til å felle inn brakeout-boksen for saltrenseanlegget i trappa med et avtakbart skjult frontdeksel.

 

Felt ned et flattjern som skal holde luka sammen.

 

Skrudde fast 4 magneter på skroget til trappa slik at luka holder seg på plass.

 

Lagde også noen gripehull for å lettere kunne ta av luka.

 

I morgen tar jeg og gjør ferdig endeveggen på høyre side og resten av topp-trinnet, men siden jeg har gått tom for materialer blir jeg nødt til å nyte resten av søndagen i sola 🙂

 

Regnet gir seg ikke, så det er begrenset hva en rekker, har gjort ferdig øverste trinn og fått en start på svingen. Fordelte avstandene mellom stolene med noen tynne lister for å kunne lage riktige spikerslag til de stående bordene som skal være i fronten. puh…

 

Buen blir festet til den seksjonen som ikke er ferdig slik at jeg kan trekke seksjonene fra hverandre.

 

For å få til buen som spikerslagene har, bruker jeg lista som er festet i høyre hjørne, og legger den mot stolene for å tegne inn buen på spikerslagene. Spikerslagene er veldig dype av den grunn at jeg har ikke giddet å splitte de på langs(det blir ikke synlig uansett).

 

I morgen kommer markisa, det kan bli spennende!

 

05.06.13

Da var markisa på plass, det neste blir å legge fram 230V i rør under terrassen.

 

Med markisa ute får man et lunt hjørne som også kan brukes i regnvær. Var heldig med høyden som var satt, slik at jeg slapp å demontere alt for at markisa skulle gå fri ifra leveggen og lokket til spa-et. Vinkelen på markisa er nå tilnærmet skråen på leveggen dvs. 22,5 grader.

    

 

Fikk også satt inn flere spikerslag i svingen før regnet kom…..

 

08.06.13

Startet økta med å kutte opp og frese ferdig de stående bordene som skal brukes i det nederste trinnet.

 

Svingen har nå fått alle spikerslaga og jeg har i tillegg diagonal-avstivet trappa flere steder.

 

Det blir litt mer jobb når en legger til en sving istedenfor en 90 graders løsning, men jeg kommer til å bli mer fornøyd med denne løsningen.

 

Trinna måtte kuttes på langs i 6 graders vinkel for å havne greit ut i trappa. Den smaleste enden har nå samme bredde som de rette trinnborda. Har bevisst latt det være god lengde i trinna slik at jeg får god støtte til rotterumpa når jeg skal sage buen ytterst.

 

10.06.13

Det ble litt sent i dag, men en liten oppdatering må jeg kunne rekke. Har kuttet buen i nederste trinnet og gjort trinnet helt ferdig.

 

Mangler fortsatt å tilpasse trinnbordene i svingen på øverste trinnet. Siden alle trinnbordene som er brukt er laget av høvlet 23 x 48mm måtte jeg bruke nedhøvlet 27 x 120 til trinnene i svingen. En kunne hatt brukt 22 x 120 rupanel, men finishen på rupanelet var dårlig og 1mm er fort synlig når man legger trinnene ved siden av hverandre.

 

Som man ser på de uferdige bordene til topptrinnet, er trinnet litt for tykt uhøvlet. Ble ellers fornøyd med vifteformen på trinnene i svingen. Bredden på trinnene i svingen er som nevn tidligere lik lengst inne i forhold til de rette trinnene.

Med litt oppholdsvær fremover bør jeg rekke å gjøre ferdig trappa og få begynt på hyllene rundt spa-et i løpet av uka.

 

11.06.13

Da er trappa ferdigstilt!

    

 

 

Det ble en del mer jobb enn det som var planlagt, men er godt fornøyd med resultatet.

Hyller til spa-et og strøm til markisa er det neste punktet på lista.

 

28.07.13

Strøm til markisa er nå på plass. Har også fått lagd avtakbare hyller på innsiden av spa-et.

 

Hyllene vil fungere som avlastningsbord når man er i badet. Kona har allerede en plan for hva som skal stå på hyllene. Ser for meg planter, lykter osv.

 

Etter at spa-et kom på plass, var det ikke nødvendig med en dør som var like bred som spa-et var høyt.

 

Har derfor kortet inn bredden på døra og gjort noen endringer for å lette vekten på døra.

 

Fjernet det meste som gav for mye vekt, dvs. rammeverket er smalere/tynnere. Fjernet også de gamle diagonalstagene og har i stedet brukt isola-stag for å holde diagonalen i døra(hadde klart meg med 1 stag, men det ble to).

 

Har også satt inn ett stalldørs-beslag som gjør at døra kan åpnes og lukkes ifra begge sider. I tillegg er beslaget selvlåsende når man skyver døren på plass.

 

Plantene trives bra langs husveggen ved spa-et. Her er det et bilde av en chiliplante med 1 chili(den er allerede blitt brukt i en marinade til en rekerett). Chilien er basert på chilifrø ifra chili kjøpt i butikken. Grunnen til at vi kun fikk en chili var at vi glemte å knipe av overskuddsblomstene(dvs. vi var ikke klar over at det måtte gjøres).

 

Her har vi en paprikaplante som også er basert på frø ifra paprika kjøpt i butikk. Med det været som har vært det siste tiden, bør paprikaen bli rød i løpet av 1 ukes tid.

 

Noen stemningsbilder så langt med markisa ute.

      

 

Måtte lage en låsbar hengslet bøyle for å begrense utilsiktet adgang(kom hjem ifra jobb og så at det hadde vært noen unger som har prøvd å ta av lokket på spa-et).

Bøylen er nå fjernet da jeg har montert opp kameraer rundt hele huset som etter hvert skal integreres med innbruddsalarmen. Kan nå via en app se hva som skjer, hvor som helst med mobilen. Kameraene kan også lagre opptak i hvert kamera med sd minne i tillegg til sentral lagring og nettsky.

 

Noen bilder tatt etter at alt er ferdig.